Om os

Karina Skovgaards historie

Om… Karina Skovgaard

Jeg hedder Karina Skovgaard, f. 1972, tidligere godt gift, nu lykkeligt skilt. Jeg bor sammen med mine tre skønne teenagere, der sørger for at holde mig til ilden med snakke om livets store spørgsmål, gode grin og dumme skænderier om mærkelige småting. Rigtig kedeligt bliver det aldrig… ☺

Aktivt – Meningsfuldt – Sammen

Jeg har fra barndommen været aktiv gymnast og senere blev jeg også træner i forskellige sammenhænge – det er jeg stadig – og emner som sund kost, livsstil, motion, søvn og vores trivsel i det hele taget har altid interesseret mig, både personligt og i mit arbejde som mentor for mennesker i mange forskellige livssituationer.

Jeg er uddannet grafiker – og elsker stadig at arbejde i det kreative og visuelle felt – men efter mange år i branchen blev det for meget ’lonely wolf’ for mig, der trives allerbedst i samspil med andre mennesker. Så jeg sadlede om og lod mit liv tage en ny retning, hvor jeg kan mærke, at mine evner og mit naturlige flow er stærkest.

Men vejen dertil var hverken kort eller direkte – og jeg skulle selvfølgelig som så mange andre mærke livet fra dets hårde side, før jeg hørte ordentligt efter, hvad min intuition nok havde prøvet at fortælle mig gennem længere tid.

At vælge vejen – og finde livs-balancen

Efter nogle voldsomme begivenheder med kritisk sygdom i min allernærmeste familie og min egen skilsmisse, oplevede jeg at stå ved en skillevej:
Til den ene side – den genkendelige, overskuelige og mest oplagte – kunne jeg give slip, overgive mig og blive i rollen som offer for den triste skæbne, som var overgået mig. Til den anden side var valget at prøve at komme fri af ’hængedyndet’: Lysten til at trække vejret frit igen var tydelig og stærk – men jeg kendte ikke vejen til den side; alt ud af dén sti var nyt og ukendt – og det var et coachingforløb, der blev dét venlige spark, der gav mig modet til at tage det første skridt ud i det ukendte og spørge ”Hvem er jeg – og hvor skal jeg hen nu?!” Herefter var der ingen vej tilbage…

Selv om arbejdet med at tage vare på ’livs-balancen’ aldrig stopper, så går jeg nu videre i livet med en indre ro og viden om, at krisen også gav mig en ny styrke og en bevidsthed om, at jeg er ret robust, vedholdende og selvstændig – og dertil stædig som få, når det gælder!

Vi kan ofte gå længere, end vi lige tror – især, hvis vi har nogle at følges med – og jeg vil gerne gå med dig! Så kontakt mig endelig, hvis du vil ringes op, så vi kan tage en kort uforpligtende snak om hvordan.

Karinas Curriculum vitae

1992: Uddannet grafiker og arbejdet i faget i 20 år
Jeg har dyrket gymnastik ’altid’ og været træner siden 1990; i 10 år som træner for TeamGym konkurrencehold

Fra 2010 – uddannelser og certificeringer:
Mindfulness-instruktør (At Work Skolen), coach (Manning Inspire), kognitiv mentor (Wattargruppen), kost- og livsstilsvejleder (Birgitte Nymann), DGIs løbetræneruddannelse (DGI), fysiurgisk sportsmassør, akupunktør og sportsskadeterapeut (Sportseducation), EFFEKT-, aerobic- og stepinstruktør (DGI)

Selvstændig siden 2006 med engagementer (løbehold, div. træning, coaching, massage, kost-vejledning, Mindfulness) for en række private kunder, virksomheder og på foreningsplan. Engagementerne har været løbehold med fokus på træning på alle niveauer. Her ud over træningshold i virksomheder med fokus på styrke-træning. Coachingforløb, kostvejledning og massage for private kunder. Derudover har jeg også afholdt flere mindfulness gruppeforløb á 8 ugers varighed.

Siden 2013 har jeg været mentor for socialt belastede kontanthjælpsmodtagere i flere kommuner. Det er et usædvanligt og krævende arbejde, der altid overrasker; med skæbner, der griber mig om hjerterødderne og som giver mig både udfordringer, anledning til selv-evaluering og en uvurderlig indsigt i liv levet på og langt ude over kanten.